Alle Media


Treffers 451 t/m 500 van 2,553     » Zie Galerij

    «Vorige «1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 52» Volgende»

 #   Klikplaatje   Beschrijving   Verbonden met 
451
Deelnemers harddraverij te Heenvliet (3 Zuidlandse deelnemers) (1879)
Deelnemers harddraverij te Heenvliet (3 Zuidlandse deelnemers) (1879)
De bruine wit voet merrie de Leukke , eigenaarJ . Oosthoek te Zuidland , pikeur dezelfde
De zwarte merrie Mietje , eigenaar M . van Rij te Zuidland , pikeur P . Qualm .
De bruine witvoet merrie Lely , eigenaarJ . Zoeteman te Zuidland , pikeur P . Qualm
 
452
Dekhengst in te huren bij Jacob Zoeteman, oudendijk te Zuidland (1881)
Dekhengst in te huren bij Jacob Zoeteman, oudendijk te Zuidland (1881)
kosten vijf euro.
 
453
Dekhengst Ludwig te huur bij Bastiaan Zoeteman (1893)
Dekhengst Ludwig te huur bij Bastiaan Zoeteman (1893)
 
454
Dekhengst Sultan in te huren bij Bastiaan Zoeteman Izn (1894)
Dekhengst Sultan in te huren bij Bastiaan Zoeteman Izn (1894)
 
455
Dertig jarig bestaan (1912-1942) C.J.V. Eben Haezer.
Dertig jarig bestaan (1912-1942) C.J.V. Eben Haezer.
Bovenste rij vlnr: Barend de Geus, Henk Boer, Dorus Brouwer, Kees Plooster, Jaap Vlielander, Harm Schols, Wim Plooster.
Midden vlnr: Teun vd Pols, Nelis Trijselaar, Arie Herweijer, Adri vd Pols, Jo Bethe, Leen Kranenburg
Onderste rij vlnr: Toon Brouwer, Klaas Herweijer, Piet vd Pols, Jan Stoof, Jan de Geus.
 
456
Details over de brand van 22 juli 1876 waar J.K. uit Zuidland is gearresteerd.
Details over de brand van 22 juli 1876 waar J.K. uit Zuidland is gearresteerd.
Sedert den brand van 31 October 11 ., waarbij acht woningen en zevenschuren in de asch werden gelegd , bleef te Zuidland eenige spanning bestaan , doordien men van tijd tot tijd van brandbrieven hoorde en een sterke nachtwacht op de been werdgehouden . Den 22sten Jan . 11 . werd wederom brand ontdekt in een vlasschuur , en na tijdige blussching zijn in of 4 bij het vlas kruit en een lont gevonden , zoodat hier zeker aan kwaad - willigheid te denken viel . Een 25jarig arbeider,J . K ., is thans gearresteerd , als verdacht de dader te zijn . De Rechtbank te Brielle heeftrechtsingang tegen hem verleend en bevolendat hij gedurende de instructie in hechteniszal blyven
 
457
Deze persoon komt voor in het boek 'Verhalen en foto's uit de Stamboom van Zuidland Deel 2' (2019)
Deze persoon komt voor in het boek "Verhalen en foto's uit de Stamboom van Zuidland Deel 2" (2019)
Te bestellen via www.wonka.nl
 
458
Dhr H. Edeling uit Hellevoetsluis benoemd tot hulponderwijzer in Zuidland (1878)
Dhr H. Edeling uit Hellevoetsluis benoemd tot hulponderwijzer in Zuidland (1878)
 
459
Dhr J. Oprel wordt beschuldigd van oplichting door Phillipus Levie Sr  (1882)
Dhr J. Oprel wordt beschuldigd van oplichting door Phillipus Levie Sr (1882)
Mijnheer de Redacteur !
Wanneer iemand laster naar het hoofd gesmeten wordt , weet hij het niet altoos terstond .
Alzoo ging hm mij voor eenige maanden ook . Ik werd door Philippus Levie Sr ., alhier woonachtig , bij enige mijner clienten , (" aan wien ik jaarlijks steenkolen lever , zoo te Zuidland , in , en onder de Gemeente Abbenbroek en elders ) gelasterd , niet alleen dat ik slechte steenkolen verkoop , maar dat ik dezelfde uitmeet met een half mud waarin zich twee hoogbodems bevinden , dus bijgevolg de maat niet geef . Daar tegenover heb ik meer als vier getuigen die elke lading steenkolen voor my uitlossen en wel met een zeer solide ijzer half mud , dragende den ijk , van meer als zeven achtereenvolgende jaren , en bijgevolg ook den ijk van ' t jaar 1881 , letter Q .
Terwijl ik na tegenover deze infame leugens , een tegenbewijs tracht te leveren en genoemde Philippus Levie Sr . als leugenaar stel , verzoek ik hem mij openlijk in dit blad te antwoorden .
Daaruit zal ik zien hoe ik mij zelve tegenover hem heb te gedragen , want Mijnheer do Redacteur het gaat niet altoos op , zich in diervoege te laten compromitteeron .
U Mijnheer de Redacteur dankzeggende voor de welwillende opname dezer regelen in uw veel gelezen blad , noem ik mij achtend
üiv Dw . Dn . J . OPREL Jz ,
Zuidland , 26 December .
 
460
Diaconie Geervliet verhuurt bouwland in het Gasthuis te Zuidland (1884)
Diaconie Geervliet verhuurt bouwland in het Gasthuis te Zuidland (1884)
 
461
Diefstal Kippen en ganzen van Teunis Blaak
Diefstal Kippen en ganzen van Teunis Blaak
Ter rectificatie vau het bericht uit Zuidland , voorkomendo iu uw blad van den 18 dezer , over het ontvreemden van eenden bij den landbouwer Tennis Blaak , dient , dat deze , op hot blaffen der honden naar buiten gaande , ontdekte , dat uit een op het erf staand hok vier ganzen en rijf eenden werden vermist , vraarop hij terstond zijn knecht naar » Zuidland " zond en niet naar Oudenhoorn , zooals uw berichtgever meldt .
De Zuidlandsche politie ging dadelijk naar do woning van den Heer Blaak , waarna ter mogelijke opsporing van de daders do Heer B . en de veld - wachter oogenblikkelijk naiir verschillende gemeenten in den omtrek zijn gereden , om de politie van den diefstal kennis te geven , o . a . ook naar Ouden - hoorn , terwijl tevens ierqand naar de naburige overzetveren werd gezonden .
Ter aanvulling van hetzelfde bericht kan ge - meld worden , dat do dieven , die zeker lont had - den geroken , ongeveer anderhalf uur na den diefstal zijn wöergekomen , om de ganzen en eenden terug te brengen . Toen de knecht op het tweede gerucht , door de honden gemaakt , op nieuw naar buiten ging , kozen de daders het hazenpad en wel zóó in tijds , dat zij wel gezien konden worden , doch niet herkend zijn
 
462
Diefstal van blik (1884)
Diefstal van blik (1884)
Zuidland , 11 Oct . Door den alhier gestationeerden rijksveld-wachter Borger, is procesverbaal opgemaakt tegen de persoon van H.K. huisvrouw van P.P., wonende onder Abbenbroek, wegens het ontvreemden van een zoutevisch en een emmertje, een en ander toebehoorende aan den alhier wonenden koper- en blikslager Blanc.; deze voorwerpen bevonden zich in een voor de woning en herberg van A.W. te Abbenbroak ataande hondenkar. Deze dame schijnt een slecht begrip van het mijn en dijn te hebben . Zij zal dit voor de Justitie dienen te verantwoorden .
De vlas-campagne is deze week begonnen:over het geheel valt de kwantiteit beter mede dande kwaliteit . Mogen de pogingen der nog overgeblevene vlasboeren om den werkman een behoorlijke verdienste te verschaffen , betere resultaten opleveren , dan in de laatste jaren het geval kon zijn .
Bij de verkiezing van gemachtigden in het kerkelgk kiescollege alhier zgn de vier aftredende leden , de heeren : C . Bottenberg , A . Van SintMaartensdijk , J . Luijmes en J . Van Meurs herkozen; herstemming tusschen de heeren ; R . Van SintMaartensdijk en J . Van Eersel .
 
463
Diefstal van twee dekkleeden van vlasschelven (1880)
Diefstal van twee dekkleeden van vlasschelven (1880)
30 Aug , Onaangenaam klonk het voorzeker elk rechtgeaard inwoner dezer plaats in de ooren , toen dezen ochtend , de omroeper den volke kond deed , dat een belooning wordt uitgeloofd aan dengene die eenige aanwijzing kon doen , omtrent den brutalen diefstal van twee dekkleeden , uitgespreid geweest over vlasschelften , ten nadeele van de vlasschers P , L . en J , d , H v gepasseerden nacht gepleegd .
Wie zou zich niet verheugen als de daders van zulke uiterst brutale diefstallen aan den gerechten arm der justitie werden overgeleverd ,
In dezen tijd , nu ieder werk kan bekomen en een goed dagloon verdient , kan men zulke misdrijven onmogelijk aan honger of gebrek toeschrijven .
Hoort men elders in den barren wintertijd wel eens van het stelen van een zootje aardappelen , zulks kan aan armoede worden toegeschreven ; hier werden gepasseerden winter ettelijke mudden ontvreemd en nu , terwijl allen handen vol werk hebben en goed geld wordt verdiend , kan men zulke dieverijen niet anders dan aan verregaande ondeugd wijten .
Wij hopen en wenschen hartelijk dat de bevoegde macht ernstig optrede , opdat de veiligheid van goederen 1 ook hier gewaarborgd worde ,
 
464
Dienstbode gevraagd bij meesterbakker J. Hagenbeek 1897)
Dienstbode gevraagd bij meesterbakker J. Hagenbeek 1897)
 
465
Dienstbode gevraagd die kan melken en met de wasch omgaan (1897)
Dienstbode gevraagd die kan melken en met de wasch omgaan (1897)
Brieven aan S. de Hoog. Onbekend of de vacature bij S. de Hoog zelf was. Hij huwde al in 1892.
 
466
Dierenarts van Buuren reageert in de krant op een volgens hem onjuist verslag van de paardenkeuring in Heenvliet (1896)
Dierenarts van Buuren reageert in de krant op een volgens hem onjuist verslag van de paardenkeuring in Heenvliet (1896)
Geachte Heer Redacteur !
Geef mg s.v.p. een plaatsje voor het volgende :
Het verslag van de hengstenkeuringen in Zuid - Holland , opgenomen in uw zeer geacht blad : Hippos ^ an 22 Febr . 11 ., is waar het de keuring te Heenvliet betreft in vele opzichten onjuist en de verslaggever oordeelt en veroordeelt op eene zoo ongemotiveerde wijze , dat het niet onweer - sproken blijven mag en allerminst geschikt is om de toch al genoeg gehaatte , gedwongen hengsten - keuringen nuttig en populair te maken .
Wij « uilen daarover nu niet spreken maar de billijkheid eischt een wederwoord op het zeer on - juist en veroordeeleud oordeel dat de verslaggever als zyn vaderlijken raad den belanghebbenden en niet-belanghebbenden ongevraagd en onnoodig ten beste geeil over „ Faust ,, , een onlangs door de Hengsten-associatie „ Heenvliet " aangekochten , nog geen drie jaar oud zijnde hengst van Pauweu's Roland .
Voor den bovenbouw heeft de verslaggever niets dan lof en terecht , die is onverbeterlijk . Maar daarop Iaat de Keurmeester-verslaggever aanstonds eene reeks van op - en aanmerkingen volgen , die zoo ongegrond , zoo ver bezyden de waarheid en in zoo flagrante tegenspraak met het levende dier zyn , wiens eigenschappen , te moeten beschrijven dat men niet weinig moeite heeft zich los te hou - den van de meening , dat hier met nevenbedoeling en tegen beter weten in opzetteljjk een excellenten fokhengst wordt afgemaakt .
Geachte Heer Redacteur , als „ Faust " werke - lijk een zoo onbeduidende „ hoogboenige " spierlooze spillebeen is die op zijne lange steile kooien en hooge steile hoeven geen stap goed gaan of draven kan . en nog alle andere gebreken heeft die de verslaggever hem toeschrijft , dan beging de commissie een groote fout hem voor de voort - teling geschikt te achten en heeft men in Gelder - land , waar veel hoogere eischen gesteld worden dan hier , toch ook meermalen leelyke blunders gemaakt met dien hengst zelfs herhaalde malen te bekronen .
Wij mogen , dunkt ons , tegenover het oordeel van uw verslaggever het onze stellen .
„ Faust " met zyn onverbeterlijk , hoogst elegant , edel model , zijne bizonder sterke , drooge , for ach gebouwde boenen , correoten stand , onverbeterlijke hoeven , vierkante krachtige gang en voortreffelijk humeur en temperament en flinke maat ( 1.64 ) achten wij by uitstek geschikt voor de paarden - fokkerij op Putten , waar de beste exemplaren worden verkocht als zware tuigpaarden en de rest als l'/a jarig verkocht wordt naar Duitschland of dient voor den arbeid .
Het is o . i . dan ook het beste bewijs voor de zaakkennis van de groote paardenfokkers op Put - ten , dat ze niettegenstaande het afkeurend oordeel van den geachten verslaggever , en terwijl van „ Faust " het dubbele dekgeld geheven wordt , toch zeer gaarne van hem gediend zijn .
Het is dan ook een paard waarop de fokker met recht roemen mag . Wie hem openlijk af - keurt voor de fokkerij en te licht van beenen acht voor het telen van sterke tuigpaarden , bewijst daarmee niets meer dan dat hij misgezien heeft of verblind was door of verliefd was óp de vet - vorming , die hij even te voren aanschouwde .
Een werkelijk zeer goede hengst op dergelijke wijze afkeuren en in mistrouwen brengen is zeker niet eene goede zaak en het publiek belang be - vorderen en geeft te deuken .
Ontvang Mijnheer de Redacteur , mijn dank voor de opname .
Hoogachtend ,
M . C . VAN BUUREN .
Zuidland , 6 Maart 1896 .
 
467
Dijken, wegen en buitengorzen ter hooien te huur door polder Velgersdijk (1894)
Dijken, wegen en buitengorzen ter hooien te huur door polder Velgersdijk (1894)
 
468
Dirk Blaak leent geld aan Bastiaan vd Waal voor huis in Oudenhoorn (1934)
Dirk Blaak leent geld aan Bastiaan vd Waal voor huis in Oudenhoorn (1934)
Bastiaan van der Waal, veldarbeider te Oudenhoorn, bekent aan Dirk Blaak, landbouwer te Zuidland een schuld van F 1000,- tegen 5%. Hij verleent hypotheek op een huis aan de Molendijk te Oudenhoorn, kad. B 746.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
857
Aktedatum:
08/08/1934
Aard van de akte:
Schuldbrief
Naam notaris:
Adriaan Diederik van Bergeijk
 
469
Dirk de Hoog opgepakt voor inbraak (1930)
Dirk de Hoog opgepakt voor inbraak (1930)
Dirk de Hoog opgepakt voor inbraak in Spijkenisse en Zuidland (bij J. van Beek). Volgens het krantenartikel hebben hij en zijn mede-compaan de delicten bekend.
 
470
Dirk de Snaijer, verandering van woonplaats
Dirk de Snaijer, verandering van woonplaats
Verandering van woonplaats van Dirk Cornelis de Snaijer en vrouw van Zuidland naar Spijkenisse op 27 januari 1909.
 
471
Dirk Martinus vd Hoeven koopt woning aan de Kerkweg (1934)
Dirk Martinus vd Hoeven koopt woning aan de Kerkweg (1934)
De Vereeniging ter bevordering van de verkrijging van onroerend goed door landarbeiders transporteert aan Dirk Martinus van der Hoeven, veldarbeider te Zuidland een huis met bouwland aan de Kerkweg te Zuidland, kad. A 536. Verkocht voor F 3378,-.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
842
Aktedatum:
18/07/1934
Aard van de akte:
Transport
Naam notaris:
Adriaan Diederik van Bergeijk
 
472
Dirk Plooster neemt hypotheek op huis (1934)
Dirk Plooster neemt hypotheek op huis (1934)
Dirk Plooster, arbeider te zuidland bekent aan Leendert Essenberg, ambtenaar ter secretarie, te Brielle een schuld van F 450,- tegen 5%. Hij verleent hypotheek op een huis te Zuidland, kad. B 1218.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
846
Aktedatum:
19/07/1934
Aard van de akte:
Schuldbrief
Naam notaris:
Adriaan Diederik van Bergeijk
 
473
Dirk Stok, Militiaverzoek tot uittreksel geboorteregister
Dirk Stok, Militiaverzoek tot uittreksel geboorteregister
Militiaverzoek tot uittreksel geboorteregister
 
474
Dirkje Pietertje Biesheuvel verkoopt stuk land A1188 en A1190 (1935)
Dirkje Pietertje Biesheuvel verkoopt stuk land A1188 en A1190 (1935)
Dirkje Pietertje Biesheuvel te Zuidland, weduwe van Maarten Blaak, Pieter Cornelis van der Linden te Voorburg, Adrianus Pieter Koijck, landbouwer te Abbenbroek, Jacob Jan Spoon, landbouwer te Nieuwenhoorn, echtgenoot van Adriaantje Maartje Koijck en Andries Biesheuvel, landbouwer te aldaar, laten bij afslag veilen een perceel weiland aan de Moerscheweg, kad. A 1188 en 1190. Voormeld onroerend goed behoort tot de nalatenschap van wijlen Andries Biesheuvel, in leven wonende te Abbenbroek.
Het perceel is gekocht voor F 4557,- door Pieter Biesheuvel, landbouwer te Nieuwenhoorn.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
1006
Aktedatum:
11/04/1935
Aard van de akte:
Veiling
Naam notaris:
Adriaan Diederik van Bergeijk
 
475
Dokter Hage vindt woning (1881) / Vlasoogst binnen
Dokter Hage vindt woning (1881) / Vlasoogst binnen
5 Aug . Was men vroeger bevreesd , dat de heer Hage , medecinse doctor en arts alhier , wegens gemis aan woning , deze gemeente weder zou verlaten ; met innig genoegen kan thans gemeld worden , dat Zijn Edele zijn zeer ge - waardeerde praktijk in ons midden blijft uitoefenen .
— Het vlas is binnen gehaald en in de schuren geborgen of aan stapels gezet . De drukte die de bewerking van hetzelve geeft is algemeen , zoodat er bijna handen te kort schieten om de bereiding in den daartoe aangewezen tijd te doen geschieden . Er is dit jaar veel van dat produkt verbouwd , en de kwaliteit is heel wat beter dan het gepasseerde jaar, zoodat het verblijdend vooruitzicht bestaat , dat deze bron van verdienste , zoowel voor den werkman als voor den werkgever , mildelijk zal vloeien .
liet hooi is uitstekend droog binnen gekomen , thans zijn de erwten aan de beurt en weldra neemt de tarweoogst een aanvang .
Vernam men vroeger nog al jeremiaden , omtrent de verwachtingen van den oogst , het geheel zal nog al mede vallen , terwijl het heerlijke zomerweder , dat het binnen halen zoo gunstig bevordert, aller harten tot dankbaarheid moet stemmen .
 
476
Dokter Hofman uit Oostvoorne vestigt zich in Zuidland (1895)
Dokter Hofman uit Oostvoorne vestigt zich in Zuidland (1895)
 
477
Doleantie escaleert. Bastiaan Zoeteman schiet uitdager neer (1888)
Doleantie escaleert. Bastiaan Zoeteman schiet uitdager neer (1888)
1 Febr. In den avond van den 30sten der vorige maand heeft er weder een feit plaats gehad, waaruit maar al te duidelijk blijkt , dat de gemoederen op godsdienstig terrein nog lang niet gekalmeerd zijn. Naar men verneemt heeft zich de zaak aldus toegedragen :
Vier personen , gezeten in een arreslede , kwamen , het bekende anti-doleerende lied zingende , langs de woning van den landbouwer en diaken der doleerenden B . Z ., wonende in den polder . Den zoon van dezen scheen dit niet naar den zin te zijn , ten minste hij kwam , naar men zegt , met een mes in de hand naar de bewuste arreslede ; twee der zich daarin bevindende personen sprongen er uit , om den toeschietenden jongen te doen terugkeeren , waarop de landbouwer B . Z . met een revolver kwam aanloopen en den persoon P . S . een kogel achter in het been schoot , welke er door den geneesheer Dr . Hage is uitgehaald .
Door onzen Rijksveldwachter Noordhof is van een en ander proces-verbaal opgemaakt , waarna hij den revolver met den kogel in beslag hreft genomen .
 
478
Dolerende diakenen veroordeeld tot verantwoording omdat zij door zijn gegaan toen zij ontzet uit hun functie werden (1889)
Dolerende diakenen veroordeeld tot verantwoording omdat zij door zijn gegaan toen zij ontzet uit hun functie werden (1889)
3 Mei . Door de arrondissementsBechtbank te Rotterdam is den 29sten der vorige maand uitspraak gedaan in de nog steeds aanhangige zaak der diaconie der hervormde gemeente alhier. De doleerende diakenen D. van der Bie c.s. werden in de terechtzitting veroordeeld , om aan de wettige diakenen der Nederduitsch Hervormden , rekening en verantwoording af te leggen, over den tijd, gedurende welken zij de fondsen van de diaconie voornoemd hebben beheerd, nadat zij door de bevoegde authoriteit uit hun betrekking waren ontzet .
Nu de rechterlijke macht uitspraak heeft gedaan, zullen wij zooals te hopen is voorzeker weldra weder tot eene geregelde orde van zaken wederkeeren, en zoo mogelijk trachten te vergeten al het ongerief (om het zachtste woord te gebruiken) dat het doleeren ook in onze vroegere steeds rustige en vreedzame gemeente veroorzaakt heeft .
— Tot secretaris-penningmeester van den polder de Molengorzen is met algemeene stemmen benoemd de Heer A . van Weel , candidaat - notaris alhier .
 
479
Dominee de Jong ontvangt beroep / Lage vlasprijzen zorgt voor armoede in het dorp / aantal inbraken sterk gedaald.
Dominee de Jong ontvangt beroep / Lage vlasprijzen zorgt voor armoede in het dorp / aantal inbraken sterk gedaald.
Zuidland , 22 Jan . Onze geachte pred . de heer W . de Lange , maakte Zondag passato , aan zijne gemeente bekend , dat hij een beroep had ontvangen naar de Nederl . herv . gem . te Bruchem en Kerkwijk , in de Bommelerwaard , prov . Gelderland . De algemeene wensch zal voorzeker zijn , dat deze hooggeachte herder en leeraar , termen zal vinden om voor dit op hem uitgebrachte beroep te bedanken.
Wegens de lage prijzen, welke voor het vlas besteed worden, kunnen de vlasboeren geen hooger loonen laten verdienen, zoodat de verdiensten voor den arbeider ook dezen winter wederzeer karig zijn. Ben ferme zwingelaar verdient per week niet meer dan een gulden of drie . De armoede welke dien ten gevolge onder den arbeidenden stand heerscht , doet hare uitwerking op het overige deel der bevolking gevoelen . De Jeremiade zijn dan ook algemeen , den ambachtslieden, winkeliers, bakkers, ja iedereen klaagt ; met groote zorg wordt dan ook den verderen , het meest drukkenden wintertijd te gemoet gezien .
De veiligheid van personen en eigendommen , welke vroeger hier nog al heel wat te wenschen overliet, is gelukkig thans uitstekend, en zijn wij wel dit punt aangaat, vrij wat geruster dan eertijds
 
480
Door Cornelis Touw gestolen paard weer terecht (1882)
Door Cornelis Touw gestolen paard weer terecht (1882)
XuidianA , 4 Aug . De eigenaar van het paard , in der tijd door Cornelis Touw alhier gestolen en waarvoor dezen , een jaar celstraf is opgelegd , heeft hetzelve gisteren ( nadat het reeds in de derde hand verkocht was ), te Brielle terug ontvangen . Zoo - dat dit drama of treurspel ( hoe men het noemen wil ) hiermede wel zal geëindigd zijn .
In het Weekblad Het Paleis van Justitie van aanstaanden Zondag , zal men een gedetailleerd verslag van dit rechtsgeding vinden .
— Bedankt voor het beroep naar de Herv . ge - meente alhier , door ds . E . E . Gewin , predikant teRenkum .
 
481
Dorpsstraat  2 (#87)
Dorpsstraat 2 (#87)
Dorpsstraat 2 (1960-heden)
Dorpsstraat 87 (1949-1960)
Langeslob 87 (1845-1949)
 
482
Dorpsstraat  4 (#88)
Dorpsstraat 4 (#88)
Dorpsstraat 4 (1960-heden)
Dorpsstraat 88 (1949-1960)
Langeslob 88 (1845-1949)
 
483
Dorpsstraat  6 (#89)
Dorpsstraat 6 (#89)
Dorpsstraat 6 (1960-heden)
Dorpsstraat 89 (1949-1960)
Langeslob 89 (1845-1949)
 
484
Dorpsstraat  8 (#90)
Dorpsstraat 8 (#90)
Dorpsstraat 8 (1960-heden)
Dorpsstraat 90 (1949-1960)
Langeslob 90 (1845-1949)
 
485
Dorpsstraat (AKDO_1_1_A_voorkant)
Dorpsstraat (AKDO_1_1_A_voorkant)
 
486
Dorpsstraat (AKDO_1_1_B_achterkant)
Dorpsstraat (AKDO_1_1_B_achterkant)
Verstuurd aan de jonge juffrouw Anna Mourik p/a den heer D.H.O. Mourik Banketbakker Oudewater
Afzender: A. Klok. Adres: Zoeteman
 
487
Dorpsstraat (AKDO_3_1_A_voorkant)
Dorpsstraat (AKDO_3_1_A_voorkant)
 
488
Dorpsstraat (FKDO_1_1_A_voorkant)
Dorpsstraat (FKDO_1_1_A_voorkant)
 
489
Dorpsstraat (FKDO_1_1_B_achterkant)
Dorpsstraat (FKDO_1_1_B_achterkant)
Centje (?) gefeliciteerd met u verjaardag u opa en opoe
Verstuurd aan P. Sintmaartensdijk, Tuinstraat, Delft
 
490
Dorpsstraat (Lange Slop) (AKDO_3_1_B_achterkant)
Dorpsstraat (Lange Slop) (AKDO_3_1_B_achterkant)
Vestuurd aan A. de Zwart Pav 1 kamer 16 Zuiderziekenhuis rotterdam.
Afzender: fam. A. Warning Dorpsstraat 8 te Zuidland.
 
491
Dorpsstraat 102 (#102) / Willemstraat 2
Dorpsstraat 102 (#102) / Willemstraat 2
Willemstraat 2 (1960-heden)
Dorpsstraat 102 (1949-1960)
Langeslob 102 (1845-1949)
 
492
Dorpsstraat 12 (#91)
Dorpsstraat 12 (#91)
Dorpsstraat 12 (1960-heden)
Dorpsstraat 91 (1949-1960)
Langeslob 91 (1845-1949)
 
493
Dorpsstraat 14 (#92)
Dorpsstraat 14 (#92)
Dorpsstraat 14 (1960-heden)
Dorpsstraat 92 (1949-1960)
Langeslob 92 (1845-1949)
 
494
Dorpsstraat 16 (#93)
Dorpsstraat 16 (#93)
Dorpsstraat 16 (1960-heden)
Dorpsstraat 93 (1949-1960)
Langeslob 93 (1845-1949)
 
495
Dorpsstraat 18 (#94)
Dorpsstraat 18 (#94)
Dorpsstraat 18 (1960-heden)
Dorpsstraat 94 (1949-1960)
Langeslob 94 (1845-1949)
 
496
Dorpsstraat 20 (#95)
Dorpsstraat 20 (#95)
Dorpsstraat 20 (1960-heden)
Dorpsstraat 95 (1949-1960)
Langeslob 95 (1845-1949)
 
497
Dorpsstraat 22 (#97a)
Dorpsstraat 22 (#97a)
Samengevoegd met 24.
Dorpsstraat 22 (1960-heden)
Dorpsstraat 97a (1949-1960)
Langeslob 97a (1845-1949)
 
498
Dorpsstraat 24 (#96)
Dorpsstraat 24 (#96)
Later samengevoegd met nummer 22
Dorpsstraat 24 (1960-heden)
Dorpsstraat 96 (1949-1960)
Langeslob 96 (1845-1949)
 
499
Dorpsstraat 26 (#97)
Dorpsstraat 26 (#97)
Dorpsstraat 26 (1960-heden)
Dorpsstraat 97 (1949-1960)
Langeslob 97 (1845-1949)
 
500
Dorpsstraat 28 (#98)
Dorpsstraat 28 (#98)
Dorpsstraat 28 (1960-heden)
Dorpsstraat 98 (1949-1960)
Langeslob 98 (1845-1949)
 

    «Vorige «1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 52» Volgende»