Alle Media


Treffers 1,651 t/m 1,700 van 2,575     » Zie Galerij

    «Vorige «1 ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... 52» Volgende»

 #   Klikplaatje   Beschrijving   Verbonden met 
1651
Levensverhaal van Pienas Levie en Antje Cohen (eerste huwelijk) en Sophia Olman (tweede huwelijk).
Levensverhaal van Pienas Levie en Antje Cohen (eerste huwelijk) en Sophia Olman (tweede huwelijk).
Pienas Levie was volgens de overlevering een van de kleurrijkste figuren van de Joodse gemeenschap in Zuidland.
 
1652
Levensverhaal van Salomon (Sallie) Levie.
Levensverhaal van Salomon (Sallie) Levie.
 
1653
Levensverhaal van Samuel Mozes Philipse.
Levensverhaal van Samuel Mozes Philipse.
 
1654
Levie de Beer
Levie de Beer
Levie de Beer, geboren in Sappermeer in 1882 en getrouwd in Zuidland. Overleden in concentratiekamp Auschwitz.
 
1655
Levie Levie, veehandelaar heeft last van roddels. (1876)
Levie Levie, veehandelaar heeft last van roddels. (1876)
Al diegenen die iets te vorderen hebben van LEVIE LEVIE Fz . , Veehandelaar te Zuidland , gelieve in dit blad daarvan opgave te doen , zullende de kosten der Advertentiën door bovengenoemde persoon ook voldaan worden , zoodoende alle LASTERTONGEN te doen bedaren . 1243
 
1656
Levie, Judith
Levie, Judith
 
1657
Levie, Mietje
Levie, Mietje
 
1658
Lezing over kolonie NEDERLAND in Zuid Oost Texas in de lokaliteit van H. van Driel (1898)
Lezing over kolonie NEDERLAND in Zuid Oost Texas in de lokaliteit van H. van Driel (1898)
Voor eene stampvolle zaal hield de heer John Oudendijk gisteren avond zijne aangekondigde rede over de kolonie Nederland in Z.-O , Texas . Aanvangende met de mededeeling , dat hy niet kwam om landverhuizers te lokken , wees hij vervolgens op den ongnnstigen toestand , waarin met name het landbouwbedrijf in Nederland verkeert . Landbouwers en arbeiders gaan ten onder in den stryd om het bestaan en trekken naar de groote oentra's om daar de armoede te helpen vermeerderen . Bekend zynde met Amerika door eigen ondervinding , heeft hij de overtuiging , dat daar lotsverbetering te verkrijgen is voor ■ hen , die hier tot ondergang gedoemd zijn . Hel - der en duidelijk maakte hy begrypelyk , wie voor emigratie wèl , wie er niet voor geschikt is . Hy , . die wilskracht , kennis van eu lust tot den arbeid bezit , hy ga gerust heen en spr . verzekert hem , te zullen slagen . Hy zal in het nieuwe wereld - deel voor zich en de zynen een flink stuk brood verdienen en by overleg en zuinigheid eenen on - bezorgden ouden dag tegemoet gaan .
Spr . zette daarna uiteen , hoe het in Amerika gesteld was met godsdienst , klimaat , gezondheids - toestand , belasting , enz .
In het tweede gedeelte bracht hij hulde aan den heer Kuiper , den stichter van verschillende Hol - landsche koloniën in Amerika , waar thans duizen - den , die op zyn raad emigreerden , een uitmuntend bestaan vinden . Na den aanleg van den spoor - weg van Kansas-City naar Port-Arthur , grooten - deels met Holiandsoh kapitaal , had de heer K . ook in Z.-O . Texas een onderzoek ingesteld . Toen de uitslag daarvan bevredigend was , had hy er de kolonie Nederland gesticht .
Verder hoorden we hoe ' t aldaar is . Men koopt daar voor f 125 per H . A . best prairienland , waar op eene , op sommige plaatsen zeer dikke laag teelaarde ( humus ) gevormd is . Bg den koop be - taalt men '/ j en de rest in ter my non . Spr . raadt aan , niet meer grond te koopen , dan men be - hoorlijk kan verwerken . Hoewel men byna alle producten kan telen , waarvan katoen het meest leenend is , zal de pas aangekomen emigrant het best doen met aardappelen en maïs te beginnen *, die producten zyn spoedig verkoopbaar . Alle Europeesche groenten en vruchten kunnen met succes geteeld worden , want het klimaat van Texas is ongeveer gelijk aan dat van Zuid-Europa . Men kent er geen winter en spr . heeft zelf op den Isten kerstdag van 1897 aardbeien gegeten , die op den kouden grond geteeld waren .
De steden Port-Arthur , Beaumont en Nederland zyn de marktplaatsen voor de kolonie ; alle drie io plus minus anderhalf uur gaans te bereiken .
Voortdurend breiden ze zich uit eu wordt het verkeer levendiger . Het station in laatstgenoemde plaats , op 1 April van dit jaar opengesteld , bracht in Mei ruim 100 dollars ( f250 . —) meer aan ont - vangsten op , dan do voorafgaande maand .
Spreker wekte vervolgeus de landbouwers , die hier hunnen ondergang voor oogen zien , en ' t zullen beleven dat hunne kinderen als werkman den kost moeten verdienen , op , niet te wachten tot de laatste bezitting onder deu hamer komt . „ Gaat naar de kolonie Nederland ," zoo zeide hy , „ koop daar land en eene flinke toekomst is voor u eu de uwen geopend . Gelooft my niet , gelooft zelfs de gegevens der Port-Arthur Land Company niet , maar neemt inlichtingen by hen , die familie - leden daar ginds hebben , o . a . ds . Vuylsteke te Rotterdam . Drie personen , uit Gorinchem , Wou - driohem en Sleeuwyk zullen er heen gaan en de zaken aldaar onderzoeken . Hunne bevindingen zullen openbaar worden en de waarheid myner woorden bevestigen . En als ge eenmaal het be - sluit genomen hebt , als ge in Amerika , zoo vaak het land van humbug en speculatie geheeten , maar dat ik het land van arbeid eu brood noem , zyt aangekomen , dan geef ik u de verzekering , dat ge den dag zult zegenen , waarop ge uit Nederland vertrokken zyt ."
Sprekers rede , met gloed en overtuiging uit - gesproken , werd met aandacht gevolgd en met applaus beloond . De brochure „ Waarheen ?" een overzicht bevattende , voor hen , die willen emi - greeren , werd ving van de hand gedaan .
Wy ' brengen den heer Oudendijk en de Port - Arthur Land Company onzen dank voor de ver - strekte inlichtingen .
 
1659
Lichaam vermiste visser gevonden / Landbouwnieuws (1892)
Lichaam vermiste visser gevonden / Landbouwnieuws (1892)
Heden namiddag is in het Haringvliet onder deze gemeente het lijk opgevischt van den voor 18 dagen verdronken visscher J.V. gewoond hebbende te Maassluis . De som van f 77,17 is op hot lijk gevonden. Voorloopig is het lijk op de algemeene begraafplaats alhier ter beschikking der familie gesteld .
— Het rooten van het vlas is ouder gunstige omstandigheden zoo goed als afgeloopen. Het vlasbelooft aan de verwachting te zullen beantwoor - den.
De tarwe is thans geoogst , de kwantiteit kan van 14 tot 27 hectoliter per halve hectare geschat worden .
De haver belooft een ruim beschot, doch de paardeboonen geven een kleine opbrengst.
De kwantiteit en de kwaliteit der aardappelen is zeer goed, doch zonder handel.
 
1660
Longziekte rundvee (1875)
Longziekte rundvee (1875)
25 Maart . Wederom is hier een geval van longziekte onder het rundvee voorgekomeu , tengevolge waarvan een melkkoe pp heden is onteigend en afgemaakt . Slechts één rund is daardoor in verdachten toestand geraakt , hetwelk de eigenaar voor zijn rekening zal doen slachten .

— De alhier voor het eerst gehouden koren - beurs heeft allergunstigst aan het doel beant - woord terwijl koopers van hier en elders kwamen opdagen , zoodat de verkoopers niet vergeefsmet hunne monsters ter beurse verschenen enzij ruim 200 heet . granen tegen flinke prijzenverkochten . Wij zien dan ook nog menigeDonderdag te gemoet in onze voor dat doelaanzienlijke gemeente en localiteit
 
1661
Lotelingen (dienstplicht) uit Zuidland misdragen zich in Heenvliet (1883)
Lotelingen (dienstplicht) uit Zuidland misdragen zich in Heenvliet (1883)
Heenvliet, 26 Febr . LI . Zaterdag passeerden deze gemeente eenige lotelingen uit Zuidland , komende , van Hellevoetsluis , waar zij dien dag geloot hadden .
In opgewonden toestand kwamen zij het dorp binnen, bij welke gelegenheid vooral een hunner het gemunt had op de kar met twee honden bespan - nen van den vrachtrijder C. Wijmans , uit Brielle. Eerst werden de honden vreeselijk getrapt en daarna de kar met kracht over de straat gesleept , en degenen , die het waagden de honden met, kar in bescherming te nemen, werden met allerlei brutale woorden en met vuistslagen bedreigd .
Van het bovenstaande wordt daarom melding gemaakt , om met het oog op de drankwet het bewijs te leveren hoe noodzakelijk het is de lotelingen ook bij een door hen te maken omweg , zooals zulks van Hellevoetsluis over Heenvliet geschiedt , onder behoorlijk geleide in hunne woonplaats terug te brengen , om toe te zien dat de drankwet niet verkracht wordt ; alsmede ter voorkoming van wanordelijkheden, zooals hierboven vermeld .
 
1662
Loterij hollandse mij voor landbouw, afdeling Putten (1883)
Loterij hollandse mij voor landbouw, afdeling Putten (1883)
Nu werd overgegaan tot eene verloting , welke vooraf op de convocatie-biljetten was kenbaar gemaakt , en die gratis zoude geschieden , en daarvoor aangekocht waren vier prijzen en wel : een melktest , twee boter- en kaas-thermometers en een room meter.
Waarvan de uitslag was :
M . van der Poel te Abbenbroek ,
Een Melktest .
L . van der Meer Sz . , Zuidland ,
Een boter- en kaas-thermometer .
J , de Bruin , Zuidland ,
Een boter- en kaas-thermometer .
F . van Prooijen Sr , , Abbenbroek ,
Een Roomweger .
Hierna sloot de voorzitter de vergadering daar niemand meer het woord verlangde ; een ieder ging recht voldaan huiswaarts .
 
1663
Lucretia Hazejager bevallen van een dochter (1876)
Lucretia Hazejager bevallen van een dochter (1876)
 
1664
Lugtenburg, Pietertje
Lugtenburg, Pietertje
 
1665
Luijmes, Izak (pasfoto)
Luijmes, Izak (pasfoto)
 
1666
Luijmes, Izak, Janna de Lange en Elsje Luijmes
Luijmes, Izak, Janna de Lange en Elsje Luijmes
Elsje is later met fietsenmaker Ton Stoof getrouwd.
 
1667
M.C. van Buuren ent in tegen boutvuur (1896)
M.C. van Buuren ent in tegen boutvuur (1896)
 
1668
M.C. van Buuren, rijks veearts te Zuidland (1890)
M.C. van Buuren, rijks veearts te Zuidland (1890)
 
1669
M.C. van Buuren. Keurder van Veulens.
M.C. van Buuren. Keurder van Veulens.
 
1670
M.J. de Jongh en J.W. de Jongh toegelaten voor onderwijzersakte (1882)
M.J. de Jongh en J.W. de Jongh toegelaten voor onderwijzersakte (1882)
Van de 16 candidaten , jl . Vrijdag en Zaterdag te ' s Hage voor de onderwijzers-akte geëxamineerd , werden o . a . toegelaten : de heeren M . J . de Jongh en J . W , de Jongh , beiden uit Zuidland ,
 
1671
Maan Levie (Gustave Emanuel Julius)
Maan Levie (Gustave Emanuel Julius)
 
1672
Maarten de Snaaijer verdronken bij bouwhoeven Meeuwenoort (1894)
Maarten de Snaaijer verdronken bij bouwhoeven Meeuwenoort (1894)
Gisteren avond is het zoontje van den arbeider De S ., oud 15 maanden , wonende nabij de bouw - hoeve „ Meeuwenoort " in een sloot dicht by de woning verdronken de moeder was tijdelijk afwezig .
De hooioogst is in vollen gang, naar dat de vroegere vooruitzichten waren, valt de opbrengstzeer mee en de kwaliteit is bijzonder goed.
De centrale commissie tot de algemeene zaken van het Israëlitisch kerkgenootschap heeft de Israël, gemeente alhier als zelfstandige gemeente erkend .
Van hier is aan Hare Majesteit de Koningin-Regentes der Nederlanden het volgende adres verzonden :
„ De ondergeteekenden , allen in - en omwoners van de gemeente Zuidland , kennis genomen heb - bende van het adres dd . 15 Maart 1894 der Nederlandsche Protectionistische Landbouwvereeni - ging , gevestigd te Utrecht , aan Hare Majesteit de Koningin-Weduwe , Regentes der Nederlanden , verzoekende een tijdelijk schaalrecht te heffen op tarwe , rogge , koolzaad en een evenredig iets hooger recht op meel en raapolie , verklaren volkomen in te stem - men met bovenbedoeld adres en daaraan gaarne hun adhaesie te betuigen ."' t Welk doende , enz .
Dit adres werd door 147 personen , zoo van hier als van het naburige Abbenbroek , geteekeud .
 
1673
Maarten Kabbedijk
Maarten Kabbedijk
 
1674
Maarten van Driel
Maarten van Driel
 
1675
Maarten van Driel
Maarten van Driel
 
1676
Maarten van Rij niet meer herkiesbaar als dijkgraaf wegens hoge leeftijd (1892)
Maarten van Rij niet meer herkiesbaar als dijkgraaf wegens hoge leeftijd (1892)
 
1677
Maarten van Rij redt vierjarig kind uit water (1884)
Maarten van Rij redt vierjarig kind uit water (1884)
Zuidland , 29 Juli. Gisteren middag viel een vierjarig kindje van den Steenenheul alhier, in een vrij diep water, en verkeerde reeds in een zinkenden toestand, zoodat het zonder de hulp van den heer Maarten van Rij alhier, die het er uithaalde, voorzeker verdronken zoude zijn; de gemelde heer heeft zich door deze menschlioven - den daad, den welverdienden dank der ouders ten volle waardig gemaakt.
— Het vlasplukken is afgeloopen, over het algemeen is het niet tegengevallen, men rekent op een goede kwaliteit, doch daar er wel ^ gedeelte minder verwerkt zal worden dan het vorige jaar, zullen de werkzaamheden en verdiensten, helaas dezen winter schaarsch zijn. Dagelijks wordt er tegenwoordig koolzaad gedorschen, de opbrengst valt over het geheel lang niet mede.
Verlangde men vroeger hard naar regen, nu is de algemeene wensch droogte. De tarwe is rijp, het snijden er van heeft een aanvang genomen.
 
1678
Maartje Zoeteman
Maartje Zoeteman
 
1679
Maartje Zoeteman, familie advertentie overlijden
Maartje Zoeteman, familie advertentie overlijden
 
1680
Marechaussee blijft langer in Zuidland om rust te bewaren (1888)
Marechaussee blijft langer in Zuidland om rust te bewaren (1888)
12 Oct . Bij Ministeriëele dispositie is bepaald , dat het detachement der Koninklijke Marechaussee van de divisie van Noordbrabant en Zeeland , hetwelk van af den 29 Maart 11 . alhier gestationeerd is en waarvan het vertrek uit deze gemeente primitief op 15 dezer bepaald was, tot nader order hier zal blijven .
In aanmerking nemende de goede hoedanigheden en betoonde activiteit tot bewaring van orde en rust door deze politie , is dit besluit met bijzonder welgevallen vernomen
 
1681
Marechaussee verlaat ons dorp (1889)
Marechaussee verlaat ons dorp (1889)
29 Maart . Het detachement der koninklijke marechaussée's , hetwelk zich gedurende een jaar tot bewaring van orde en rust hier bevond, zal ons, op booger bevel , den 1sten April e . k . verlaten . Een wel verdiend woord van lof omtrent de door hen bewezen activiteit en hun degelijk gedrag mag hen niet onthouden worden .
In oproerige en moeilijke tijden hebben zij getoond , dat het bewaren van de openbare orde en rust uitstekend aan hen was toevertrouwd , en de door den brigadier Meijers , benevens de marechaussée's Nelissen en Pape bewezen diensten , zullen steeds door Zuidlands welgezinde burgerij dankbaar herdacht worden .
— Door de ingelanden van den polder Velgersdijk is met algemeene stemmen tot secretaris benoemd de heer A . van Weel , candidaat - notaris alhier .
 
1682
Margaretha Bottenberg, familie advertentie, overlijden.
Margaretha Bottenberg, familie advertentie, overlijden.
 
1683
Maria Cornelia Verlinde overleden door ongeluk met kachel (1912)
Maria Cornelia Verlinde overleden door ongeluk met kachel (1912)
 
1684
Maria Wildenbos-Alphenaar
Maria Wildenbos-Alphenaar
 
1685
Maria Zoeteman (14) verdrinkt door noodlottig ongeval (1887)
Maria Zoeteman (14) verdrinkt door noodlottig ongeval (1887)
9 Dec . Het 14-jarig dochtertje van Jacob Zoeteman Jzn . alhier werd voor een paar dagen op eene noodlottige wijze aan hare
ouders ontrukt ; des avonds ene boodschap moetende doen , is zij door de duisternis misleid , van eene vonder over de waterleiding gevallen en levenloos daaruit opgehaald .
— Bij de op den 2en dezer gehouden stemming ter vorming van eene commissie van negen leden welke volgens artikel 20 van het reglement op het beheer der kerkegoederen en fondsen te dezer plaatse moeten worden toegevoegd aan het Collegie van Kerkvoogden en Notabelen der Ned . Gereformeerden , zijn benoemd de Heeren: S. Zevenbergen, C. van Lagtenburg, D. van der Bie, G. de Hoog Jzn., L. Bevaart, D. Vlielander , J. Hagenstein en J. van der Hoeven, welke die betrekking hebben aangenomen .
Bedoeld negental is benoemd , om bij een dreigend proces , het collegie van kerkmeesters en notabelen ter zijde te staan .
 
1686
Marinus, Petronella en Antonia Hage, circa 1892.
Foto gemaakt in het atelier van J.G. Bloem te Zuidland
Marinus, Petronella en Antonia Hage, circa 1892. Foto gemaakt in het atelier van J.G. Bloem te Zuidland
 
1687
Marktbericht augustus 1875
Marktbericht augustus 1875
Korenbeurs te Zuidland
De oudergeteekende maakt bekend , dat op de Beurs van 11 . Donderdag , de eerste in dit seizoen , was aangevoerd Tarwe , Gerst , Erw - ten en Rogge ; dat de winner voor het aan - brengen van de eerste 2 mud graan ( gewas 1875 ) was L . van RIJ Jz . , en de kooper der grootste boeveelheid L . van der MEER Sz . , beiden alhier .
Prijzen als volgt : Tarwe f9,50 , Gerst f6 , —, Rogge geboden f 7,75 , Erwten niet verkocht .
Zuidland . ( 745 ) L . COHEN .
 
1688
Mazelen in het dorp / Vlas oogst / R. Hajer geslaagd examen Frans (1890)
Mazelen in het dorp / Vlas oogst / R. Hajer geslaagd examen Frans (1890)
30 Juli De mazelen breiden zich nog steeds sterk uit , maar zijn over ' t algemeen goedaar
De hoeveelheid vlas in deze gemeente is deze campanje ongeveer tachtig gemeten minder dan de vorige, 't geen voor den arbeider op eene mindere verdienste van zes a acht duizend gulden wijst .
31 Juli . Met genoegen kunnen wij mededeelen, dat de heer R. Hajer alhier dezer dagen met gunstigen uitslag examen in de Fransche taal te ' s Hage heeft afgelegd .
 
1689
Meer politie naar Zuidland voor orde en rust (1888)
Meer politie naar Zuidland voor orde en rust (1888)
 
1690
Meer, Cornelia van der (overlijdensadvertentie)
Meer, Cornelia van der (overlijdensadvertentie)
 
1691
Meid Huishoudster gevraagd door Pr. Lammerse te Zuidland (1880)
Meid Huishoudster gevraagd door Pr. Lammerse te Zuidland (1880)
 
1692
Meijer Levie
Meijer Levie
 
1693
Meijer Levie
Meijer Levie
 
1694
Meisjesvereniging
Meisjesvereniging
Foto genomen op de Ring. Op de achtergrond rechts de Ring 34 (oud), 23 nu. Het etablishement van H.J. Dijkers. Achter midden Ring 33 (22) waar veearts Van Buuren toen woonde.

Foto vermoedelijk genomen rond 1906. Lang geleden, maar meent u toch een naam te weten, stuur een berichtje.

Vermoedelijke namen:
Bovenste rij (allen staand, vlnr): Arnolda van Dis (1897), NN, NN, NN, NN, NN, NN, Wilhelmina Kuiper (1867), Ningetje van Trigt (1891)

Middelste rij (zittend, vlnr): Antje Levie NN, NN, Sara Levie (1887), Ida de Hoog, NN

Voorste rij (zittend, vlnr): Geertrui van Trigt (1897), Karolina Stoof (1893), Lena van Trigt (1887), Adriana van Strien (1889), Annetje Stoof (1890)
 
1695
Meisjesvereniging 'Ruth'
Meisjesvereniging "Ruth"
Acherste rij:
Derde van rechts Pie Vingerling.
Tweede rij van achter v.l.n.r.:
NN, NN, Neeltje Stoof - Wolters, NN, NN, NN, Aaltje Molengraaf - van den Engel, NN, NN, Koosje Oosthoek - Klok
Derde rij idem:
?? Van Gijzen, Trui Quak- Wolters, juffrouw Van Lummel, ds. Van Lummel, NN, NN.
Voorste rij idem:
Dina Quak, NN
 
1696
Mej Felkens treedt op voor de vereeniging 'Nut en Genoegen' (1898)
Mej Felkens treedt op voor de vereeniging "Nut en Genoegen" (1898)
15 Jan . In onze vereeniging „ Nut en Genoegen ," trad als spreekster laatstleden Woensdag op , Mej . Felkens, van Rotterdam .
Zoowel op dramatisch als op komisch gebied voldeed de spreekster uitstekend .
Het publiek , in talrijke getale opgekomen , had een genotvollen avond , en stemde van harte in met het woord van dank , dat den Voorzitter haar bracht , en met den wensch dat zij meermalen nog in Zuidland zou optreden .
 
1697
Melkleveranciers gevraagd door N. Wessels (1897)
Melkleveranciers gevraagd door N. Wessels (1897)
 
1698
Metalen Kruis
Metalen Kruis
Toen België zich in 1830 via een opstand wilde losmaken van ‘Holland’ werd door Koning Willem getracht met geweld de Belgen alsnog binnen de grenzen te houden. Deze actie zou later bekend worden als de tiendaagse veldtocht. Soldaten die aan deze ‘heldentocht’ hadden meegedaan, kregen later op 12 september 1831 het Metalen Kruis 1830-1831. Ook Slandenaars hebben toentertijd in het leger gediend, dat overigens succesvol was. In die zin, de Belgen werden verslagen maar door de Franse en Katholieke steun werd toch onafhankelijkheid afgedwongen.

Via Familysearch en het nationaal archief zijn veel van de militaire registers inmiddels op het internet inzichtelijk gemaakt. Hierin is te zoeken maar alleen op naam. Voor de meeste onderzoekers is dat genoeg, maar ik wil het liefst natuurlijk op geboorteplaats zoeken want ik ben op zoek naar Slandenaars.
Het zoeken is voor mij dus lastiger. Inmiddels heb ik twee Slandenaars gevonden die het Metalen Kruis hebben gekregen .
Het mooie van het militaire register van die tijd is, met gebrek aan de fotografie natuurlijk, dat werd omschreven hoe iemand er uit zag. Dat levert informatie op over hoe onze voorouders er uitzagen. Natuurlijk is het leuk om te weten wat de kleur van de ogen en het haar was, maar ook wat meer klinische omschrijvingen als “hoog voorhoofd” en “grote neus” spreken tot de verbeelding en misschien wel herkenbaarheid.
Er werd toen ook nog gebruik gemaakt van oude lengtematen, namelijk de el (1m), de palm (10cm), duim (1 cm) en de streep (1mm).

Zo is er Pieter Herrewijnen, geboren in 1808 in Zuidland en dus ten tijde van de strijd 22 jaar oud, met bruin haar en blauwe ogen. Zijn lengte komt op ongeveer 1m71cm.
Hij is de strijd goed uitgekomen want hij is in 1838, gewoon weer in Zuidland, getrouwd met Maria Hoogstad en zijn kinderen en kleinkinderen zijn ook Slandenaars gebleven. Daarom zou het leuk zijn om te weten te komen of Pieter’s onderscheiding in de familie is gebleven?
Pieter is op 58 jarige leeftijd in 1866 in Zuidland overleden.

De andere Slandenaar die ik ben tegengekomen is Benjamin van Hoffen, geboren in 1811 in Zuidland en ten tijde van de veldtocht 19/20 jaar jong. Bruin haar, bruine ogen en een vrij klein mannetje van 1m59.
Ook hij overleefde de strijd en Benjamin trouwde in 1835 in Abbenbroek met Macheltje Ruighaver en later (ca 1846) verhuisde het gezin naar Oud-Beijerland waar hij in 1862 als weduwnaar hertrouwde met Jannigje van Vliet. In 1891 overlijdt hij daar op 80-jarige leeftijd.

Inmiddels ook gevonden: Cornelis Bottenberg, Jan van Essen, Teunes Swaneveld.
 
1699
Metselaarsknecht Arie den Boer veroordeeld tot een boete van 5 gulden of 3 dagen gevangenisstraf voor moedwillige mishandeling.
Metselaarsknecht Arie den Boer veroordeeld tot een boete van 5 gulden of 3 dagen gevangenisstraf voor moedwillige mishandeling.
A den B , 23 j . metselaarsknecht te Zuidland ter zake van moedw . mish , boete van ƒ 5 , sub . 3d . gev .
 
1700
Metselaarsknecht gevraagd door H.D. van Driel (1880)
Metselaarsknecht gevraagd door H.D. van Driel (1880)
 

    «Vorige «1 ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... 52» Volgende»