Veel Gestelde Vragen

V: Hoe is bepaald wie er in de database staan?
A: We hebben bij het begin van het project kaders gesteld om het overzichtelijk en haalbaar te houden. In verband met privacy is er voor gekozen geen levende personen te vermelden en tevens hebben wij als grensdatum 1945 gesteld. Mensen die na deze datum zijn geboren (en inmiddels zijn overleden), worden ook niet vermeld. Verder is het streven om iedereen die geboren, getrouwd of overleden is in Zuidland op de website te hebben staan, plus iedereen die daar tot aan de eerste familiegraad aan verbonden is (ouders & kinderen).

V: Zitten er echt alleen maar Slandenaers in de database?
A: Nee. Wij hebben bijvoorbeeld bij de invoering van de geboorte, trouw- en overlijdensaktes ook de ouders en partners ingevoerd. Deze kunnen niet in Zuidland geboren, getrouwd of overleden zijn en ook niet gewoond hebben in Zuidland.

V: Nu de website officieel open is, betekent dit dat iedereen er in staat vermeld ?
A: Nee, zeker niet. Wij zijn eigenlijk nog maar net begonnen. De eerste fase is afgerond maar wij hebben zeker nog jaren werk. De website zal blijven groeien met informatie, foto's en veel meer.

V: Waar komt alle informatie vandaan?
A: Het streven is om bij ieder stukje informatie een bronvermelding te hebben bestaan, zoals de Burgelijke Stand, het Kadaster etc. Hierdoor kan altijd de informatie worden geverifieerd.

V: Ik ben geboren in Zuidland maar ik sta niet op de website.
A: Gelukkig maar. In verband met privacy vermelden wij alleen overleden personen op de website. Ook overleden personen, geboren na 1945, worden niet vermeld.

V: Klopt alles wat op de website vermeld staat?
A: We gaan er van uit van wel. Echter bij het overtikken van duizenden aktes, kunnen en er door ons altijd fouten gemaakt zijn. Het is zelfs mogelijk dat het Nationaal Archief het verkeerd heeft overgenomen van de originele aktes, maar dit zullen uitzonderingen zijn.

V: Ik zie een fout
A: Gelukkig, ook wij zijn niet perfect. Bij iedere persoon/familie is het mogelijk een reactie te geven. U doet dit via het tabblad “ Suggestie” op de pagina van de betreffende  persoon/familie. Wij stellen het wel op prijs als u een bronvermelding aangeeft. Bijvoorbeeld als volgens u Pietje Puk niet in Abbenbroek maar in Goudswaard is overleden, dat u dan verwijst naar de overlijdensakte op www.wiewaswie.nl

V: Ik zie mijn familie maar er ontbreken personen. Hoe kan dat?
A: Wij hebben de database gevuld aan de hand van de geboorte-, trouw- en overlijdensaktes in relatie tot Zuidland. In latere fases gaan wij de families die hierbij op de website zijn gekomen, compleet maken. We stellen het wel op prijs als u informatie heeft over personen die volgens u op de website behoren te staan, aan ons door te geven.

V: Ik heb foto’s van personen op de website, hoe kan ik deze aan u kwijt.
A: U maakt ons blij. Foto’s, levensverhalen, documenten maken een stamboom zo veel leuker. Neem contact met ons op via het contactformulier op de website en dan spreken we verder af. U kunt ook langskomen op het Blushus in Zuidland op dinsdagmiddag. Dan scannen wij uw foto’s, documenten en kunt u ze gelijk weer meenemen.

V: Mijn familie heeft banden met Zuidland en ik heb mijn hele stamboom al uitgezocht. Wilt u deze hebben?
A: Natuurlijk zijn wij zeer geïnteresseerd, want ieder stukje informatie is welkom.  We kunnen in verband met onze afkadering niet uw (digitale) stamboom integraal overnemen in de website, maar zullen deelinformatie verwerken.
Neem a.u.b. contact met ons op via het contactformulier over uw digitale of papieren stamboom.