Krantenartikelen

» Allemaal zien     «Vorige «1 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 962» Volgende»     » Dia voorstelling

Bezig...50-jarig jubileum Jan van Essen uitgebreid beschreven (1887)

— 12 Maart . Laatstleden Maandag vierde de Heer Jan van Essen alhier, zijn gouden jubile als bode der gemeente Zuidland, en van de polders Velgersdijk en Nieuw Stompaard .
Zeer vele waren de bewijzen van waardeering, die de jubilaris mocht ontvangen.
De leden van den gemeenteraad en de bestuursleden van genoemde polders waren des morgens te elf uur bij den Jubilaris tegenwoordig. Uit naam van allen werd de Heer Van Essen door den Burgemeester dezer gemeente, in eene keurige rede, geluk gewenscht en hem namens genoemde besturen een zichtbaar bewijs van waardering en achting aangeboden. Dat geschenk bestond uit een zwaren gouden bril in een schildpadden brillen doos met gouden schild en inscriptie, welke doos weer vervat was in een keurig étui.
Bij een en ander was een album gevoegd in rood fluweelen band, waarin met zeer veel smaak en onberispelijk schoon de namen van de gevers waren ingeschreven door den Heer J . Oprel te Rotterdam . Van de vele geschenken, welke verder nog door den jubilaris werden ontvangen, willen we de voornaamste even aanstippen.
Een keurige leuningstoel van den Heer F. Hoijer te Rotterdam.
Een sigare étui met gouden slot en inscriptie van den Ambachtsheer dezer gemeente, den Heer P. van Braam Blussè. Een prachtige aquarel, voorstellende een der stadsgezichten te Amsterdam , van een naamgenoot van de jubilaris, den Heer J . van Essen kunstschilder te Amsterdam . Verder ontving de jubilaris zeer vele brieven , kaartjes en geschenken , alle bewijzen van de achting en waardering , die hij geniet. De dag werd ten huize van den Heer Van Essen feestelijk doorgebracht en tot middernacht waren velen aldaar genoegelijk bijeen.


Eigenaar/BronNBC
Datum13 mrt 1887
BestandsnaamNBC-18870313-006.jpg
Bestandgrootte77.45k
Dimensies349 x 593
Verbonden metJan van Essen

» Allemaal zien     «Vorige «1 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 962» Volgende»     » Dia voorstelling